Salade césar

Voor 6-8 personen.

Bereiding.

Giet een scheutje olijfolie in de koekepan en bak de broodblokjes rondom goudbruin. Voeg zonodig tij­dens het bakken een scheutje extra olie toe. Neem de pan van het vuur en schep de knoflook door de crou­tons. Laat de croutons op een laagje keukenpapier uitlekken.


Doe de schoongemaakte en gewassen sla in een slakom.

Roer de tomatenpuree en de 1,2 dl olijfolie met wat zout en peper door elkaar. Giet de dressing over de sla en schep goed door.

Dompel de eieren 10 tellen in kokend water en breek ze daarna over de sla.

Giet het citroensap over de sla en schep goed door, zodat alle blaadjes met ei en citroensap zijn bedekt. Voeg de geraspte kaas, de grofgemalen peper en de ansjovisfiletjes toe en schep opnieuw goed door. Bestrooi de salade met de knoflookcroutons en serveer meteen.

Salade césarIngrediënten:

  • 3 eetl. olijfolie
  • 24 blokjes oudbakken wittebrood
  • 1 theel. gesnipperde knoflook
  • 1 kropje sla
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1,2 dl olijfolie
  • zout en peper
  • 2 eieren
  • 3 eetl. citroensap
  • 150g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 theel. grofgemalen zwarte peper
  • 6 ansjovisflletjes, fijngehakt
Andere recepten uit de categorie: Salade