Salade van waterkers

Voor 6-8 personen.

Bereiding.

Verdeel de waterkers over de borden en gameer met
rode paprika, tomatenparten en zwarte olijven.

Meng alle genoemde ingrediënten, met uitzonder­ing van de olijfolie en het citroensap, door elkaar.


Klop er met behulp van een garde in een dun straaltje de olie door.

Klop het citroensap door de dressing.

Giet de dressing over de salade.

Bestrooi de salade met de geraspte kaas en serveer meteen.

Salade van waterkersIngrediënten:

  • 2 bosjes waterkers, grofgehakt
  • 1/4 rode paprika, in blokjes gesneden
  • tomatenkwarten
  • zwarte olijven
  • versgeraspte Parmezaanse kaas
Voor de ansjovisdressing:
  • 1 eetl. geraspte ui
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie
  • 1 eetl. mosterd
  • 50g ansjovis, fijngehakt
  • 0,5 dl witte-wijnazijn
  • zout en peper
  • 1 dl olijfolie
  • 0,2 dl citroensap

Andere recepten uit de categorie: Salade