Salmonaccio

Een visvariatie op de beroemde Italiaanse carpaccio.

Voor 4 personen.

Bereiding.

Verdeel de zalmfilet in dunne plakken, zoals staat beschreven op pagina 72.


Verdeel de plakjes zalm over de borden.

Meng de olijfolie, het citroensap, de pistachenoot­jes, de peperkorrels en het zout in een kom door elkaar.

Schep de dressing over de plakjes zalm.

Laat de zalm 10 minuten marineren. Door de inwerking van de citroen wordt de zalm aan de bovenkant ’gaar’. Men noemt dit een ’chemisch garingsproces’. Als dit marineren niet te lang duurt, blijft de vis aan de binnenkant rauw, mals en zacht, wat een aangenaam contrast oplevert.

Bestrooi de vis met de fijngehakte dragon en gameer de borden met de losgemaakte blaadjes wit­lof.

SalmonaccioIngrediënten:

  • 600g zalmfilet
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. citroensap
  • 2 eetl. pistachenootjes
  • 1 theel. peperkorrels
  • 4 mespuntjes zout
  • 2 theel. fijngehakte verse dragon
  • 2 struikjes witlof
Andere recepten uit de categorie: Lunches