Saus van rode vruchten

Aan de kwaliteit van een vruchtensaus kan de kunde van een kok worden afgemeten. Dit recept stelt iedere hobbykok in staat zijn of haar reputatie enorm op te krikken.

Voor 4 personen.
Bereiding.

Was de vruchten en maak ze schoon.


Laat het schoongemaakte fruit zorgvuldig uitlek­ken.

Doe de vruchten met de poedersuiker, het citroen­sap en eventueel de munt in de kom van de foodpro­cessor.

Laat de machine draaien tot het een gladde saus is.

Giet de saus in een steelpan en breng aan de kook. Laat de saus 4 minuten zachtjes koken.

Roer de saus door een fijne zeef om de pitjes te verwijderen.

Roer goed door en laat de saus afkoelen.

Deze saus past uitstekend bij alle soorten desserts en gebak.

Saus van rode vruchtenIngrediënten:

  • 125g   poedersuiker
  • 500g   rode zomervruchten*
  • 4 eetl.   citroensap
  • 2 eetl.   fijngehakte munt   (desgewenst)
*In het culinaire jargon worden tot de rode zomervruchten alle soorten bessen, die meestal rood, maar soms ook blauwachtig of paars zijn gerekend, zoals uiteraard de aardbeien, fram­bozen, aalbessen, zwarte bessen, bramen en bosbessen
Andere recepten uit de categorie: Desserts