Schotse eieren

Voor 6 personen.

Bereiding.

Meng het vlees met de kruiden, de worcestersaus en peper en zout naar smaak. Verdeel het mengsel in 6 porties.


Druk 1 portie vlees plat met natte handen. Leg een hardgekookt ei in het midden en vouw het vlees er gelijkmatig omheen, zodat het ei helemaal bedekt is met vlees. Doe hetzelfde met de overige eieren. Schep de bloem, het geklutst ei en het paneermeel in afzonderlijke ondiepe schaaltjes. Haal elk \'Schots ei\' door de bloem, dan door het geklutst ei en als laatste door het paneermeel. Zet de eieren 1 uur in de koelkast.


Schotse eierenVerhit de olie in een frituurpan tot 180 °C en bak hierin de Schotse eieren ongeveer 8 minuten. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm of koud.

Ingrediënten:

  • 500 g verse worst, zonder vel
  • 1/4 tl gemengde kruiden
  • 2 tl worcestersaus
  • peper en zout
  • 6 eieren, hardgekookt en gepeld
  • 65 g bloem
  • 1 ei, geklutst
  • 185 g paneermeel
  • frituurolie

Andere recepten uit de categorie: Lunches