Shish kebab

Lamsvlees aan pennen geroosterd.

Bereiding.
Lamsvlees in gelijkmatige stukjes snijden.


Een marinade maken van olie, citroensap, uitgeperste knof­look, zout, peper en scherpe paprikapoeder, en het vlees door de marinade wentelen. Schaal afdekken en minstens 3 uur in de koelkast laten intrekken. Regelmatig omscheppen, zodat het vlees aan alle kanten goed met marinade bedekt is. Uien pellen en in stukjes verdelen. Tomaten wassen, in vieren delen en de harde stengeldeeltjes verwijderen. Papri­ka’s halveren, zaad en zaadlijsten verwijderen en het vrucht­vlees in stukken snijden.

Vlees even laten uitlekken en afwisselend met de verschil­lende groenten aan pennen rijgen.

Grill voorverwarmen en op het rooster een vel aluminiumfo­lie leggen. Shish kebab op het rooster leggen en onder de grill schuiven. Tijdens het roosteren regelmatig met de rest van de marinade bestrijken.

Als het vlees aan alle kanten bruin is, dat duurt ongeveer 10 minuten, onder de grill uitnemen en meteen serveren. Smaakt heerlijk bij een salade, maar ook als snack op de late avond een welkome verrassing.

Tip: Wilt u de Shish kebab laat in de avond bij een drankje geven, maak ze dan gewoon klaar, pak ze in een stuk aluminiumfolie en laat ze in de koelkast liggen tot u ze nodig hebt. Zelfs een hele dag van tevoren kan geen kwaad, de marinade trekt alleen wat meer in het vlees en de knoflooksmaak wordt sterker, maar liefhebbers weten dat juist te waarderen.

Shish kebabIngrediënten:

  • 750 g mager lamsvlees. 
Voor de marinade:
  • 4 eetl. olie, 
  • 2 theel. citroensap, 
  • zout, 
  • 1 knoflookteen, 
  • versgemalen zwarte peper, 
  • mespunt paprikapoeder (scherp), 
  • 4 kleine uien,
  • 4 kleine stevige tomaten, 
  • 2 groene paprika’s.
Andere recepten uit de categorie: Lunches