Sirloin-steak

Een amerikaans gerecht voor 6 personen.

Bereiding.
De sirloin-steak wordt gesneden uit het bovendeel van de rug en wordt altijd met been gekocht.


Op een bord zout, uitgeperste knoflook, peper en paprika vermengen. Het vlees hiermee aan beide kanten goed inwrij­ven, inpakken in een stuk folie en 30 minuten laten intrek­ken. Niet in de koelkast leggen!

Grill voorverwarmen, het rooster met een beetje olie bestrij­ken en de braadslee onder het rooster plaatsen.

Vlees aan beide kanten 20 minuten grillen (leg het niet te hoog in de grill dan kan het verbranden voor het gaar is).

Tomatenketchup, heet water, mierikswortel, mosterd en olie vermengen en tijdens het grillen regelmatig wat van het mengsel over het vlees strijken. Hiervoor kan het beste een kwast worden gebruikt.

Onder de grill vandaan nemen, op een grote plank leggen en met een scherp mes in plakken verdelen.

Hierbij horen gebakken aardappeltjes en tomatensalade.

Sirloin-steakIngrediënten:

  • 2 sirloin-steaks van ongeveer 750 g (met been), 
  • zout,
  • 1 knoflookteen, 
  • versgemalen zwarte peper, 
  • paprikapoeder (mild), 
  • 1 eetl. olie,
  • 3 eetl. tomatenketchup, 
  • 2 eetl. heet water,
  • 1 theel. geraspte mierikswortel (pot),
  • 1 theel. scherpe mosterd.
Andere recepten uit de categorie: Lunches