Soldatensoep

Bereiding.
Deze soldatensoep, de naam zegt het al, is een stevige pot. Ondanks het feit dat de ingrediënten die worden gebruikt niet prijzig zijn, is het een volwaardige maaltijdsoep.


Ui pellen en in niet te kleine stukken snijden. Van het spek blokjes maken. Boter in een braadpan verwarmen, spek toevoegen en bakken tot het glazig wordt. Ui er bijdoen en meebakken tot ze lichtgeel gekleurd zijn.

Aardappelen schillen en in kleine stukjes snijden. Met papri- ka-poeder en zout bij het mengsel in de pan doen, even aanbakken en er dan meteen de hete bouillon bijgieten. Aan de kook brengen, pan afdekken en 10 minuten laten prutte­len. De in reepjes gesneden paprika’s toevoegen en nogmaals 10 minuten koken. In een andere pan water met zout aan de kook brengen en de macaroni toevoegen. Kookperiode aanhouden die op de verpakking staat aangegeven, afgieten en even met koud water afspoelen. Macaroni in de soep doen, even door en door heet laten worden en meteen serveren, anders wordt de macaroni te zacht.

Tip: Voor de liefhebbers kan er oude geraspte kaas op tafel worden gezet, die bovenop de soep gestrooid wordt.

SoldatensoepIngrediënten:

  • 1 grote ui, 
  • 100 g doorregen gerookt spek, 
  • 20 g boter,
  • 500 g aardappelen, 
  • 3 theel. paprikapoeder (mild), 
  • zout, 
  • 1 1/2I vleesbouillon zonder vet, 
  • 1 rode paprika,
  • 1 groene paprika, 
  • 250 g eiermacaroni (strikjes of een andere decoratieve vorm), 
  • 1l water, 
  • zout.
Andere recepten uit de categorie: Soepen