Tartelettes du chef

Voor 4 personen.
Bereiding.

Bloem op het werkvlak strooien, in het midden een kuil maken en hierin zout en water doen. Boter in kleine stukjes over de bloem verdelen en met koele handen snel tot een glad deeg kneden. Inpakken in een stuk plastic- of alumini­umfolie en minstens 30 minuten in de koelkast laten rusten. Op een met bloem bestrooide plank uitrollen tot een dikte van, ongeveer 3 mm en in ronde plakken van 9 cm doorsnee snijden. 4 taartvormpjes invetten, met deeg bekleden en de bodems even met de tanden van een vork inprikken. Oven voorverwarmen op 200°C of gasstand 4, taartvormpjes op het bakblik midden in de oven schuiven en gedurende 25 minuten bakken.

In de tussentijd voor de vulling de champignons wassen, laten uitlekken en in dunne plakjes snijden. Ham in kleine blokjes of reepjes verdelen.

Wortel en selderijknol schoonmaken en raspen. Ui pellen en hakken.

Boter in een pan verwarmen, champignons en ham hierin 5 minuten bakken en dan de rest van de groente toevoegen. Bloem er overstrooien, goed vermengen en geleidelijk de wijn toevoegen. Al roerend aan de kook brengen en op laag vuur nog enkele minuten laten pruttelen.

Ganzelever afspoelen en in stukjes verdelen. Kip en tong in blokjes snijden. Bij de groente in de pan doen en meewar­men. Op smaak maken met zout en peper.

Tartelettes uit de oven nemen, uit de vormpjes schudden en op verwarmde bordjes plaatsen. Vullen met de ragout en gegarneerd met plakjes truffel opdienen.

Tip: De tartelettes kunnen ook van te voren gebakken worden. Dan voor gebruik even 5 minuten in de hete oven vers en knapperig bakken voor ze worden gevuld.

Tartelettes du chefIngrediënten:

Voor het deeg:
  • 100 g bloem, 
  • mespunt zout, 
  • 2 eetl. water, 
  • 50 g boter, 
  • boter om in te vetten, 
  • bloem om uit te rollen. 
Voor de vulling: 
  • 100g verse champignons, 
  • 100 g gekookte ham,
  • 1 kleine wortel, 
  • 50 g selderijknol, 
  • 1 ui, 
  • 40 g boter, 
  • 30 g bloem, 
  • krap 1/4l witte wijn, 
  • 100 g ganzelever, 
  • 100 g gerookte of gekookte tong (kant en klaar te koop), 
  • 150g gekookte kippeborst,
  • 2 truffels (blik), 
  • zout, 
  • witte peper.
Andere recepten uit de categorie: Lunches