Terrine van kippelevertjes

Voor 8-10 personen.

Bereiding.

Verwarm de oven voor op 180 °C.


Zet een schaal, die voor de helft is gevuld met water, in de oven.

Leg de kippelevertjes, bestrooid met wat zout en peper, in de port.

Week het broodkruim in de witte wijn.

Hak of maal het worstvlees, het ontbijtspek en de gekookte ham tot een glad mengsel.

Meng er het broodkruim met de witte wijn, een derde van de kippelevertjes met de port door, hak of maal opnieuw en breng op smaak met wat zout en peper.

Bekleed een langwerpige vorm met een inhoud van circa 1 liter met het spekzwoerd of met plakjes vers vet spek, strijk er een laagje van het vleesmengsel over en leg daarop een laagje kippelevertjes. Herhaal deze procedure en eindig met een laagje vleesmengsel.

Dek de bovenkant af met spekzwoerd of plakjes vet spek.

Zet het deksel op de vorm en zet de vorm au bain- marie 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de terrine afkoelen alvorens hij wordt gestort.

Verwijder het spekzwoerd of de plakjes spek en haal de terrine voorzichtig door de gekneusde peperkorrels.

Terrine van kippelevertjesIngrediënten:

  • 600g kippelevertjes
  • zout en peper naar smaak
  • 1 glas port
  • 100g broodkruim
  • 1 glaasje witte wijn
  • 400g worstvlees
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 3 plakken gekookte ham
  • 1 stuk spekzwoerd of plakjes vers vet spek
  • 1 potje peperkorrels
Andere recepten uit de categorie: Lunches