Tomatensalade met parmezaanse kaas

Voor 6 personen.

Bereiding.

Leg de plakjes tomaat dakpansgewijs op een platte schaal.


Meng alle overige genoemde ingrediënten, met uitzondering van de geraspte kaas, in een kom door elkaar en giet de dressing over de tomatensalade.

Bestrooi de tomatensalade met de geraspte Par­mezaanse kaas en serveer meteen.

Tomatensalade met parmezaanse kaasIngrediënten:

  • 6 tomaten, in dunne plakken gesneden
  • 1,5 dl   olijfolie
  • 0,6 dl   azijn
  • zout en peper
  • selderijzout
  • 1 eetl. gesnipperde knoflook
  • 2 eetl. gesnipperde sjalot
  • 1 eetl. fijngehakte basilicum
  • 2 mespunten oregano
  • 3 eetl. fijngehakte peterselie
  • 1 eetl. fijngeknipte bieslook
  • 125g versgeraspte Parmezaanse kaas
Andere recepten uit de categorie: Salade