Tong met kruiden

Voor 2 personen.

Bereiding.

Maak de tongen schoon en spoel ze af onder de koude kraan (of laat de visman dit doen). Stroop de tongen door het vel boven de staart in te snijden en het in een ruk naar voren te trekken.


Snijd de tongen met een buigzaam fileermes tot op de middengraat in. Snijd de filets aan beide kanten langs de graten los (zie onderstaande foto’s).

Roer de boter, de kervel, de cayennepeper en het zout door elkaar. Verdeel de kruidenboter in vlokjes over het midden van de tongen.

Stoom de tongen 8 minuten met de opengesneden kant naar boven.

Serveer de tongen meteen en gameer met schijfjes limoen.

Tong met kruidenIngrediënten:

  • 2 tongen van circa 300g per stuk
  • 60g boter
  • 2 eetl. fijngehakte kervel
  • 2 mespuntjes cayennepeper
  • 3 mespuntjes zout
  • limoen
Andere recepten uit de categorie: Lunches