Tournedos 'Choron'

Bereiding.
De Fransman Alexandre Stephan Choron was geen kok maar een beroemd musicus, die van 1772 tot 1834 leefde. En zoals het in Frankrijk de gewoonte is, wordt er altijd naar een beroemde persoonlijkheid een heerlijke creatie, zeg maar delicatesse, genoemd.


Artisjokkebodems en asperges in twee pannetjes, in het eigen nat met wat zout warm maken.

Tournedos met een draadje omwinden zodat ze rond blijven en met wat peper bestrooien. Boter in een braadpan sterk verhitten en hierin het vlees aan beide kanten dichtschroeien. Uit de pan nemen, op een warme schaal leggen en de draden verwijderen. Witte boterhammen een beetje rond- snijden, roosteren en op een schaal leggen. Tournedos met zout bestrooien en op het brood leggen. Artisjokkebodems en aspergepunten laten uitlekken en de bodems met de asperges vullen. Tussen het brood en het vlees op de schaal leggen en met toefjes peterselie en plakjes tomaat gegar- neerd opdienen.

Wanneer serveren ? Heerlijk als lichte lunch. Geef er wel een goed glas rode wijn bij.

Tournedos 'Choron'Ingrediƫnten:

  • 8 artisjokkebodems (pot of blik),
  • 1 klein blikje groene aspergepunten, 
  • zout,
  • 4 tournedos van ongeveer 100 g ber stuk, 
  • 40 g boter, 
  • versgemalen peper, 
  • 4 witte boterhammen, 
  • versgemalen zwarte peper.
Voor de garnering: 
  • enkele takjes peterselie, 
  • 1 klein tomaatje.
Andere recepten uit de categorie: Lunches