Tournedos met eekhoorntjesbrood

Voor 4 personen.
Bereiding.

Week de paddestoelen 1 uur in lauwwarm water.

Laat de paddestoelen zorgvuldig uitlekken.


Doe de paddestoelen in een steelpan met een dikke bodem en overgiet ze met de mare de Bourgogne.

Voeg de slagroom toe en laat op laag vuur in circa 10 minuten inkoken tot circa de helft van het oor­spronkelijke volume.

Breng de paddestoelensaus op smaak met wat zout en peper. Houd de saus warm.

Bak de toumedos in de koekepan in de hete boter tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben (2 mi­nuten voor roodgebraden en 5 minuten voor ’bien cuit’ of doorbakken).

Bestrooi het vlees met wat zout en peper en roer de braadjus door de paddestoelensaus.

Schep de saus over de toumedos.

Bestrooi het vlees met de fijngeknipte bieslook.

Serveer de toumedos met beetgaar gekookte pasta.

Tournedos met eekhoorntjesbroodIngrediënten:

  • 1 zakje gedroogd eekhoorntjesbrood (paddestoelen)
  • 1 likeurglaasje Mare de Bourgogne
  • 2 dl slagroom
  • 4 mespuntjes zout
  • 4 draaien met de pepermolen
  • 4 tournedos
  • 40g boter
  • 1 eetl. fijngeknipte bieslook
Andere recepten uit de categorie: Lunches