Varkens­gehakt

Deze malse en smakelijke gehaktballetjes zijn heel makkelijk te maken. Ze kunnen als borrelhapje bij het aperitief worden geserveerd, aan houten spiesjes worden geregen en door allerlei verschillende kruiden worden gehaald. Ze kunnen ook uitstekend worden opgewarmd in een tomatensaus en met gekookte rijst worden geserveerd.

Reken voor 12 gehaktballetjes.
Bereiding.

Meng alle genoemde ingrediënten in de food­processor door elkaar. 


Verdeel het gehakt op een met bloem bestrooid werkvlak in 12 gelijke porties en rol er balletjes van.

Bak de balletjes 15 minuten in een koekepan met een anti-kleeflaag, zonder toevoeging van boter of olie. Draai de balletjes tijdens het bakken regelmatig om.

Eet deze voortreffelijke gehaktballetjes warm of koud.

Varkens­gehaktIngrediënten:

  • 300 g gekruid varkensgehakt
  • 50g groen van prei, in smalle reepjes gesneden
  • 1 eetl. mosterd
  • 2 plakken gekookte ham
  • 1 ei en 1 eierdooier
  • 50g geraspte wortel
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • 4 mespuntjes zout
  • 50g geraspte knolselderij
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 3 mespuntjes peper
  • 1 eetl. tomatenpuree

Andere recepten uit de categorie: Lunches