Varkens­koteletten

Voor 4 personen.
Bereiding.

Verhit de boter in een koekepan.

Leg de koteletten in de hete boter.


Laat de koteletten op hoog vuur 5 minuten per kant bakken.

Bestrooi de koteletten met wat zout en peper.

Zet het deksel op de pan.

Draai het vuur laag en laat het vlees nog 10 mi­nuten stoven.

Varkenskoteletten met appeltjes
Bak 4 varkenskoteletten zoals boven staat beschre­ven.

Fruit intussen 100 g gesnipperde ui in de koekepan.

Roer er 400 g appelmoes (uit een potje) door.

Varkens­kotelettenBreng op smaak met zout, peper en een mespuntje kaneel.

Serveer de koteletten met de hartige appelmoes.

Varkenskoteletten met sinaasappel

Bak 4 varkenskoteletten zoals boven staat beschre­ven.

Snijd intussen 4 sinaasappelen in plakken.

Doe de sinaasappelplakjes met het uitlopende sap in een pan.

Doe er 1 eetlepel port, 1 eetlepel honing en 2 eet­lepels tomatensap bij.

Bestrooi met wat zout en peper en laat de saus inkoken tot hij siroopachtig is.
Schep de saus over de koteletten.

Varkenskoteletten met vermouth
Bak 4 varkenskoteletten zoals boven staat beschre­ven.

Neem de koteletten uit de pan en houd ze warm.

Blus de pan af met 1 dl vermouth (gebruik bij voor­keur de droge Noilly Prat).

Voeg het sap van Vi citroen en 100 g crème fraïche toe.

Laat de saus op hoog vuur inkoken. Proef of er nog zout en/of peper bij moet en warm de koteletten nog 3 minuten door in de saus.

Ingrediënten:

  • 20g boter
  • 4 varkenskoteletten van 150 tot 175 g per stuk
  • 3 mespuntjes zout
  • 2 mespuntjes peper
Andere recepten uit de categorie: Lunches