Varkenshaas aan spitjes

Gegrilld aan pennen, heerlijk bij een frisse salade.

Bereiding.
Snij de varkenshaas in plakken van ongeveer 2-2 1/2 cm dikte. Leg ze tussen twee vellen plasticfolie en klop ze met een vleeshamer of hakmes plat.


Bestrooi de bovenkanten met zout en peper. Leg op 4 plakken een augurk en rol het vlees stevig op. Op de volgen­de 4 plakken een stuk paprika en ook oprollen.

Bestrijk vervolgens de volgende 4 plakken rijkelijk met mosterd en rol ze eveneens op. De rest wordt gewoon opgerold en daarna in plakjes spek gewikkeld.

De pakjes aan shaslikpennen rijgen, bestrooien met wat extra peper en inwrijven met een mengsel van olie en ketjap. Op het rooster van de grill een stukje aluminiumfolie leggen en de grill voorverwarmen. Rooster er onderschuiven en de spitjes bakken tot het vlees aan alle kanten mooi bruin en de binnenkanten heet zijn geworden.

Aan spitjes serveren.

Smaakt erg lekker op een feestelijk avondje, vergezeld van een stukje stokbrood met mosterd en een gekoeld glas bier. Voor de avondmaaltijd adviseren we een kerrierijst en een frisse salade van bladsla, vruchten en een yoghurtsaus.

Varkenshaas aan spitjesIngrediënten:

  • 750-800 g varkenshaas, 
  • zout, 
  • witte peper,
  • 200 g doorregen spek (ontbijtspek),
  • 1 gemarineerde rode paprika (pot),
  • 4 kleine zoetzure augurken, 
  • 1 eetl. mosterd, 
  • 4 eetl. olie,
  • 1 eetl. ketjap.
Andere recepten uit de categorie: Lunches