Varkenshaas op spaanse wijze

Heerlijk pittig gevuld met een mengsel van appels, amandelen en knoflook.

Bereiding.
Voor ons op het eerste gezicht een vreemde combinatie: kaneel en knoflook, maar probeert u het maar eens, het smaakt heerlijk!


In eik stuk vlees een ‘tasje’ snijden, zodat de vulling erin kan (misschien wil de slager het wel even voor u doen).

Appels schillen, klokhuis verwijderen en grof raspen. In een schaal met geraspte amandelen en paneermeel vermengen en met kaneel, suiker en knoflookpoeder op smaak brengen. Het vlees aan alle kanten met zout en peper inwrijven, vullen, doch oppassen dat het niet teveel aangedrukt wordt. Met een, prikker het vlees weer dichtsteken.

Olie in een braadpan verhitten, vlees in ongeveer 5-6 minu- ten op hoog vuur rondom bruin bakken en op een verwarm- de schaal opdienen.

Smaakt heerlijk bij gegrillde maiskolven en een tomatensala- de.

Geef er een glas rode Rioja bij.

Varkenshaas op spaanse wijzeIngrediënten:

  • 750 g varkenshaas (in 8 gelijke stukken), 
  • 1 appel,
  • 1 eetl. gehakte witte amandelen, 
  • 1 theel. paneermeel, 
  • mespunt suiker, 
  • mespunt kaneel, 
  • mespunt knoflookpoeder, 
  • versgemalen zwarte peper, 
  • zout, 
  • 4-5 eetl. olie om te bakken.
Andere recepten uit de categorie: Lunches