Varkensschnitzels op hongaarse wijze

Bereiding.
Als u de schnitzels wilt eten zoals ze dat in Hongarije doen dan zult u ze ook in reuzel moeten bakken! Houdt u daar niet van, of bent u bang dat het geheel iets te vet zal worden, gebruik dan liever een goede plantenmargarine dan room­boter.


Schnitzels goed met de palm van de hand platdrukken, met peper, zout en scherpe parika bestrooien en inwrijven. Reuzel in de pan verwarmen, vlees in de pan leggen en op hoog vuur aan beide kanten dichtschroeien. Vuur laagdraai- en en aan beide kanten nog 5 minuten nabakken. Op een verwarmde schaal leggen en warmhouden.

De uien pellen en in ringen snijden. Ui in het achtergebleven vet licht laten bakken en tomatenpuree en room toevoegen. Even goed laten doorkoken zodat het iets kan indikken. Saus over de schnitzels gieten en meteen opdienen.

Geef er een frisse groene salade bij en gekookte aardappelen met karwijzaad of witte rijst.

Varkensschnitzels op hongaarse wijzeIngrediënten:

  • 4 varkensschnitzels van 150-175 g, 
  • zout, 
  • peper, 
  • paprikapoeder (scherp), 
  • 4 eetl. reuzel, 
  • 2 flinke uien,
  • 1 eetl. tomatenpuree, 
  • 1/8l slagroom.