Verse oesters als voorgerecht

4 personen (als borrelhapje) of 2 personen (als voorgerecht)
Bereiding.

Verwarm de oven voor op 270 °C.

Breek de schelpen van de oesters met een speciaal oestermesje open.


Bescherm de handen door de oesters met een doek vast te houden.

Maak de oesters met een mesje los van de schelpen.

Giet het oestervocht af en zeef het door een doekje om eventuele splinters van de schelpen te verwijderen.

Smelt de boter met het oestemat, het limoensap en de cayennepeper in een pan.

Blijf kloppen tot alle ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd.

Leg de oesters in een ovenschaal. Doe desgewenst een laagje grof zeezout in de schaal om de oester­schelpen goed vast te kunnen zetten.

Verdeel het botermengsel over de oesters.

Zet de schaal 2 minuten in de zeer hete oven.

Serveer de warme oesters onmiddellijk.

Verse oesters als voorgerechtIngrediënten:

  • 12 mooie oesters
  • 75g boter
  • sap van 1 limoentje
  • 3 mespuntjes cayennepeper
Andere recepten uit de categorie: Lunches