Voorjaarssoep

Consommé printanier.

Bereiding.
Deze soep wordt zonder vlees opgediend, maar daarvoor worden dan ook alleen wat duurdere jonge groenten ge­bruikt. Een typisch gerecht voor de lente, maar natuurlijk smaakt de soep ook in andere seizoenen!


Wortelen schrappen, asperges schillen en de achterste harde stukken verwijderen, koolrabi schillen en de bloemkool in kleine roosjes verdelen. Snij de wortelen eerst 1 of 2x in de lengte door en halveer de stukken. Koolrabi in repen snij­den. Bonen afhalen en breken. Erwten doppen en uitzoeken. Groente in een vergiet onder de koude kraan goed schoon- spoelen en laten uitlekken.

Bouillon aan de kook brengen, op smaak maken met zout, versgemalen peper en een mespunt suiker. Eerst wortelen, asperges en koolrabi in de soep doen, 10 minuten laten koken en dan de rest van de groente toevoegen en nog 10 minuten laten koken. De groente mag beslist niet te zacht worden!

Voor het opdienen met gehakte peterselie of bieslook be­strooien.

Tip: Bent u een liefhebber van champignons, dan kunnen deze op het laatste moment aan de soep worden toegevoegd. Het is raadzaam om hiervoor heel kleine exemplaren uit blik te gebruiken, dan blijft de soep beter van kleur.

VoorjaarssoepIngrediënten:

  • 100g jonge worteltjes, 
  • 100g asperges, 
  • 100 g koolrabi,
  • 100 g bloemkool, 
  • 100 g dunne sperziebonen,
  • 300 g kleine doperwtjes (ongedopt gewogen),
  • 1 1/2l kalfs- of kippebouillon, 
  • zout, 
  • versgemalen witte peper, 
  • mespunt suiker, 
  • gehakte peterselie of bieslook.
Andere recepten uit de categorie: Soepen