Warme ansjovisbroodjes

Bereiding.
Ansjovisfilets 15 minuten in koud water leggen en enkele malen het water verversen. Met keukenpapier droogdeppen en zo fijn mogelijk hakken. Knoflook uitpersen en beide met de tomatenpuree vermengen. Druppelsgewijs de olie toe­voegen en blijven roeren, zodat het een gladde pasta wordt. Met citroensap en peper op smaak maken.

In een koekepan het brood aan één kant bruin laten worden. Uit de pan nemen, ansjovispasta over de ongebakken kant strijken en de boterhammen op een bakblik leggen.

Oven voorverwarmen op 200°C of gasstand 4, in het midden van de oven schuiven, 10 minuten laten bakken en met peterselie bestrooid opdienen. Niet koud laten worden!

Warme ansjovisbroodjesIngrediënten:

  • 2 kleine blikjes ansjovisfilets, 
  • 2 knoflooktenen,
  • 1 theel. tomatenpuree, 
  • 1 1/2 eetl. olijfolie,
  • 2 theel. citroensap,
  • 8 sneetjes stokbrood van ongeveer 2 cm dik,
  • 1 theel. gehakte peterselie.
Andere recepten uit de categorie: Lunches