Warme kersensoep

Bereiding.
Eigenlijk moeten voor deze soep zure morellen worden gebruikt, maar die zijn hier slechts zelden te koop. Hebt u zelf een boom die u morellen verschaft, aarzel niet ze te gebruiken, maar de soep is minstens zo lekker van kersen! Kersen wassen, laten uitlekken en van stelen en pitten ontdoen. Met water, suiker, kaneel en gemalen kruidnagelen aan de kook brengen, pan afdekken en 15 minuten op laag vuur laten pruttelen.


In de tussentijd de griesmeelballetjes maken door 1/4l melk met suiker, zout en geraspte citroenschil aan de kook te brengen. In eenmaal de griesmeel toevoegen en roeren, zodat er geen klontjes kunnen ontstaan. Aan de kook bren­gen, 5 minuten laten borrelen en dan de pan van het vuur nemen. Eierdooiers in een schaaltje met 1 flinke lepel van de griesmeelmassa vermengen en dan in de pan terugdoen. Goed roeren en met een lepeltje kleine ronde balletjes van het beslag maken.

Maïzena in wat water oplossen en hiermee de soep binden. Griesmeelballetjes toevoegen, door en door heet laten wor­den en meteen opdienen.

Eventueel naar smaak op het laatste moment de rum toevoe­gen.

Warme kersensoepIngrediënten:

  • 750 g kersen, 
  • 1l water, 
  • 150 g suiker,
  • 1/2 theel. kaneel, 
  • mespunt gemalen kruidnagelen, 
  • 1 eetl. maïzena.
Voor de griesmeelballetjes: 
  • 1/4l melk, 
  • 20 g suiker, 
  • mespunt zout, 
  • de geraspte schil van 1 citroen,
  • 70 g griesmeel, 
  • 2 eierdooiers, 
  • naar verkiezing: een glaasje rum.
Andere recepten uit de categorie: Soepen
Tags: