Wortelsoep

Voor 6 personen.

Bereiding.

Snijd de geschraapte wortel in blokjes en snipper de gepelde ui.


Verhit de boter in een grote pan en laat de ui 2 mi­nuten fruiten. Voeg de wortel toe en laat 2 minuten meefruiten.

Voeg het kokende water toe, breng op smaak met wat zout en peper en laat 30 minuten zachtjes koken.

Voeg de suiker toe en pureer de soep door een groentezeef of met de staafmixer.

Voeg de crème fraïche toe en breng de soep al roe­rend aan de kook.

Bestrooi de soep met de peterselie en de bieslook en gameer desgewenst nog met geblancheerde plakjes wortel.

WortelsoepIngrediënten:

  • 500g wortel
  • 1 ui
  • 15g boter
  • 1,2l kokend water
  • zout en peper
  • 1 eetl. suiker
  • 1 eetl. crème fraiche
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie
  • 1 eetl. fijngeknipte bieslook
Andere recepten uit de categorie: Soepen