Wortelsoep met sinaasappel

Voor 8 personen.

Bereiding.

Snijd de geschraapte worteltjes en de geschilde aardappelen in blokjes. Snipperde gepelde uien.


Verhit de helft van de boter in een grote pan. Doe de ui in de pan en laat onder het deksel 10 minuten op laag vuur smoren.

Voeg de worteltjes en de aardappelen toe en giet er zoveel kokend water op dat ze onderstaan. Strooi er wat zout over.

Laat met het deksel op de pan 30 minuten op mid­delhoog vuur zachtjes koken tot de worteltjes en de aardappelen goed gaar zijn.

Voeg de resterende boter, de crème fraïche, de melk, wat bonekruid en de sinaasappelschil toe en breng de soep op smaak met wat zout en peper. Laat op laag vuur nog 5 minuten tegen de kook aan doorwarmen.

Serveer meteen.

Wortelsoep met sinaasappelIngrediënten:

  • 750g worteltjes
  • 250g aardappelen
  • 2 flinke uien
  • 45g boter
  • kokend water
  • 2 eetl. crème fraïche
  • 0,5l melk
  • bonekruid
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • zout en peper
Andere recepten uit de categorie: Soepen