Yoghurt-kebab

Bereiding.
Yoghurt-kebab is een typisch Turks gerecht. Het heeft in Europa vele aanhangers gevonden omdat het erg lekker is, maar voornamelijk omdat er weinig calorieën in zitten en nog snel klaar is ook!


Vlees eerst in plakken en dan in dunne repen snijden. Met zout en veel versgemalen peper bestrooien.

Boter in een braadpan heet laten worden, vlees op hoog vuur aan alle kanten lichtbruin bakken, water toevoegen en afge­sloten ongeveer 10 minuten laten stoven.

Ingrediënten voor de saus vermengen, proeven en in een klein schaaltje doen. Op een grote verwarmde schaal zetten en het vlees er omheen verdelen.

Meteen opdienen.

In Turkije wordt er een salade van kropsla, tomaten, uierin- gen, zwarte olijven en verse kaas bij geserveerd. Daarbij hoort dan ook nog een stukje brood en een glas lichte wijn.

Yoghurt-kebabIngrediënten:

  • 500 g kalfsvlees (fricandeau), 
  • zout, 
  • versgemalen zwarte peper, 
  • 50 g boter, 
  • 1/8l water.
Voor de yoghurtsaus:
  • 3 potjes Bulgaarse yoghurt (totaal 3/8l), 
  • 1/8l zure room, 
  • zout, 
  • knoflookpoeder of 1/2 teentje verse,
  • 1 bos verse dille of 1 theel. gedroogde.
Andere recepten uit de categorie: Lunches