Zalmmousse

Voor 4 personen.

Bereiding.

Los de gelatine op in het water of de bouillon. Voeg de azijn en het zout toe. Zet de gelatine in de koelkast. 


Wanneer de gelatine iets is ingedikt, klopt u het ei erdoor tot het mengsel de textuur heeft van slagroom. Voeg augurken, Spaanse peper, olijven, mayonaise, slagroom en peper naar smaak toe en als laatste de zalm. Schep het mengsel in een vorm en laat het in de koelkast opstijven. Serveer met sla en plakjes komkommer.

ZalmmousseIngrediënten:

  • 5 tl gelatine
  • ruim 4 dl heet water of visbouillon
  • 2 el wittewijnazijn
  • peper en zout, naar smaak
  • 1 ei
  • 2 augurken, fijngesneden
  • 1 el groene Spaanse peper, fijngesneden
  • 4 zwarte olijven, ontpit, in stukjes
  • 1,25 dl mayonaise
  • 1,25 dl slagroom
  • 375 g rode zalm uit blik, zonder graat, in stukjes
  • sla en komkommer

Andere recepten uit de categorie: Lunches