Zomerse salade

Voor 6-8 personen.

Bereiding.

Doe alle groenten in een grote slakom. Strooi er wat zout en peper over en voeg de olijven toe.


Maak de dressing. Doe de mosterd met de peter­selie, de knoflook en de wijnazijn in een kom en roer met wat zout en peper door elkaar.

Klop de olie in een dun straaltje met behulp van een garde door het mosterdmengsel. Proef of er nog zout en/of peper bij moet en klop er het limoensap door.

Giet de dressing over de groentesalade en schep goed door.

Laat de dressing 7 tot 8 minuten intrekken.

Verdeel de slablaadjes over een platte schaal en schep er de groentesalade op.

Zomerse saladeIngrediënten:

  • 250g sperzieboontjes, beetgaar gekookt
  • 250g boterboontjes, beetgaar gekookt
  • 1 steel broccoli, in roosjes verdeeld en 3 minuten gekookt
  • 3 aardappelen, in de schil gekookt en gepeld
  • 3 tomaten, in kwarten gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 komkommer, de zaadjes verwijderd en het vruchtvlees in plakjes gesneden
  • 2 eetl. gesnipperde rode ui
  • zout en peper
  • 15 zwarte olijven
  • blaadjes sla, gewassen en uitgelekt
Voor de dressing:
  • 1 eetl. mosterd
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 0,5 dl wijnazijn
  • zout en peper
  • 0,8 dl olijfolie
  • sap van 1 limoentje
Andere recepten uit de categorie: Salade