Recent toegevoegde recepten
Geflambeerde kalfslever met vruchten
2013-10-22
Bereiding. Kalfslever is weliswaar niet een van de goedkoopste vlees­soorten, maar wel erg variabel. Het is met van alles te combineren; het smaakt net zo goed met een scherpe saus en rijst, als met een zachte roomsaus en aardappelpuree, maar de beste combinatie is deze: met vruchten, het flamberen...
Kalfsmedaillons uit sevilla
2013-10-22
Kalfsvlees met Spaans temperament. Bereiding. Natuurlijk komen in een delicatesse uit Sevilla sinaasappels en olijfolie voor, wie had trouwens anders verwacht?Vlees door de slager iets plat laten slaan. Met zout en beide soorten peper bestrooien en door de bloem wentelen. Olie in een braadpan verhitten,...
Yoghurt-kebab
2013-10-21
Bereiding. Yoghurt-kebab is een typisch Turks gerecht. Het heeft in Europa vele aanhangers gevonden omdat het erg lekker is, maar voornamelijk omdat er weinig calorieën in zitten en nog snel klaar is ook!Vlees eerst in plakken en dan in dunne repen snijden. Met zout en veel versgemalen peper bestro...
Sirloin-steak
2013-10-21
Een amerikaans gerecht voor 6 personen. Bereiding. De sirloin-steak wordt gesneden uit het bovendeel van de rug en wordt altijd met been gekocht.Op een bord zout, uitgeperste knoflook, peper en paprika vermengen. Het vlees hiermee aan beide kanten goed inwrij­ven, inpakken in een stuk folie en 30 minuten...
Ragout van kalfshart
2013-10-21
Bereiding. Hartjes opensnijden en van alle vellen, zenen en aderen ontdoen. Onder de koude kraan goed schoonspoelen tot alle bloedresten verdwenen zijn. Wil het bloed er niet goed af, leg ze dan een half uurtje in water met wat azijn. Later goed naspoelen.Water met zout, peper, laurierblad en grof gesneden...
Lamskoteletten op franse wijze
2013-10-18
Bereiding. Snij het vlees gedeeltelijk van het been los en maak op regelmatige afstand sneetjes in de buitenrand van de kotelet­ten. Met zout en selderijzout inwrijven.Olie in een braadpan heet laten worden, koteletten aan beide kanten 2 minuten bakken, boter erbij voegen en het citroen­sap over het...
Lamskoteletten op engelse wijze
2013-10-17
Een heerlijke combinatie met pommes-frites. Bereiding. Koteletten bij het been een klein stukje lossnijden maar beslist niet van het been afhalen. De buitenste rand op regelmatige afstand insnijden om krullen tijdens het bakken tegen te gaan. Met de handpalmen het vlees zoveel mogelijk platdrukken.Zout,...
Lamsvlees in uiensaus
2013-10-17
Bereiding. Soepgroenten wassen en in stukjes verdelen. Ui pellen en de kruidnagelen er insteken. Water in een grote pan aan de kook brengen en zout, vlees, groenten en kruiden toevoe­gen. Op laag vuur opnieuw aan de kook laten komen en dan 90 minuten laten trekken.Vlees uit de bouillon nemen, in stukken...
Poitrine de mouton a la tartare
2013-10-17
Lamsborst voor 6 personen. Bereiding. Groenten en kruiden schoonmaken. Groente in stukjes snijden en de kruiden alleen droogdeppen.Water met zout aan de kook brengen, vlees, groenten en kruiden toevoegen en op laag vuur gedurende 70-75 minu­ten laten trekken. Vlees uit de bouillon nemen, 10 minuten...
Fricadellen uit Puerto Rico
2013-10-16
Bereiding. Fricadellen zijn altijd platte schijven van gehakt vlees. Deze variatie is bijzonder lekker en mals, maar ook zeer verrassend door het gebruik van kokos.Gehakt in een diepe schaal doen en de gehakte ui en paprika toevoegen.2 eetlepels van de geraspte kokos afnemen en de rest bij het vlees...