Recent toegevoegde recepten
Mixed-grill
2013-10-16
Ideaal voor de barbecue-party en een welkome afwisseling als avondmaaltijd. Bereiding. Als u eens een uitgebreide barbecue wilt organiseren, dan mag deze mixed-grill beslist niet ontbreken. Hieronder geven we enkele suggesties voor de ingrediënten, die u naar eigen inzicht aan de pennen kunt steken....
Kalfszwezerik ‘excelsior’
2013-10-16
Een beetje bewerkelijk maar exclusief gerecht dat u uw gasten op een feestelijk diner gerust kunt voorzetten. Als voorgerecht vol­doende voor 8 personen. Bereiding. Zwezeriken onder de koude stromende kraan leggen en net zo lang spoelen tot alle bloedresten verdwenen zijn. Dan 1 liter water aan de ...
Kalfsschnitzels met citroensaus
2013-10-15
Heerlijk en licht verteerbaar. Bereiding. Schnitzels aan beide kanten met zout en paprikapoeder bestrooien en goed inwrijven.Boter in een braadpan verwarmen, vlees aan beide kanten 1-2 minuten bakken en dan het mengsel van zure room en water toevoegen. Heet laten worden, vuur laag draaien en het vlees...
Kalfslever 'Straatsburg'
2013-10-15
Een delicatesse voor zowel lunch als bij een glas wijn. Bereiding. Was de sla en de peterselie en laat het goed uitlekken. Smelt voor de saus de boter in een steelpan, laat de schoonge­maakte en kleingesneden groente even in de boter kleuren en voeg dan in eenmaal de bloem toe. Roer tot de bloem door...
Kalfsfricandeau
2013-10-15
Bereiding. Het vlees met zout en peper bestrooien en inwrijven. Niet te zuinig met beide omgaan, want kalfsvlees kan nog wel eens flauw smaken.Olie in een braadpan verhitten, vlees er indoen en op hoog vuur aan alle kanten snel bruin bakken. Ui en wortel schoon­maken en in stukjes snijden. Bij het ...
Fricadellen met gorgonzola
2013-10-14
Bereiding. Broodje in heet water of de melk weken en uitknijpen. Bij het gehakt voegen en samen met de gehakte ui, zout, peper en ei een gelijkmatig vleesdeeg maken.Vorm er 8 ovale ronde plakken (geen ballen) van en bak ze aan beide kanten in de hete boter snel bruin.Was de slabladeren, laat ze uitlekken...
Shish kebab
2013-10-14
Lamsvlees aan pennen geroosterd. Bereiding. Lamsvlees in gelijkmatige stukjes snijden.Een marinade maken van olie, citroensap, uitgeperste knof­look, zout, peper en scherpe paprikapoeder, en het vlees door de marinade wentelen. Schaal afdekken en minstens 3 uur in de koelkast laten intrekken. Regelmatig...
Salcali köfte
2013-10-14
Turkse vleesballetjes, een exotische lekkernij van runder- of lamsgehakt. Bereiding. Gehakt in een schaal doen, geweekt en uitgeknepen brood toevoegen en op smaak maken met de eieren, gehakte ui, zout en peper. Goed kneden en even proeven of het pittig genoeg is.Van het vleesdeeg balletjes ter grootte...
Varkenshaas aan spitjes
2013-10-11
Gegrilld aan pennen, heerlijk bij een frisse salade. Bereiding. Snij de varkenshaas in plakken van ongeveer 2-2 1/2 cm dikte. Leg ze tussen twee vellen plasticfolie en klop ze met een vleeshamer of hakmes plat.Bestrooi de bovenkanten met zout en peper. Leg op 4 plakken een augurk en rol het vlees stevig...
Runderlende met pepersaus
2013-10-11
Bestemd voor 6 personen. Bereiding. Spek in flinterdunne reepjes snijden en in een koekepan, samen met de olie licht aanbakken. Mosterd, wijnazijn, tabasco, versgemalen peper, zout, gehakte uien en gehakte paprika toevoegen en even laten pruttelen. Pan van het vuur nemen en laten afkoelen.Vlees op r...